پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در روز شنبه (۱۸ مرداد ۱۴۰۴ ) گواهی سپرده بورس، مسیر جدید خودرودار شدن + جزئیات حذف وثیقه ۳۵ درصدی بانک مرکزی برای واردات خودروی جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر هشدار سازمان بازرسی کل کشور به وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت بلیت هواپیما رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: تجارت خارجی تقریبا در حالت تعلیق قرار گرفته است اطلاعیه فرودگاه مهرآباد به مسافران روز جمعه (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)؛ ۲ ساعت زودتر حرکت کنید قیمت طلا، دلار، سکه و ارز امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد مهلت ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی و وکالتی کردن حساب‌ها برای بار دوم تمدید شد راهنمای خرید میلگرد با پروانه ساختمان (میزان سهمیه + شرایط) آیا مزایای رفاهی کارگران مشمول مالیات می‌شود؟ مهلت استفاده از بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد قیمت ارز اربعین امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | دینار عراق چند شد؟ تخفیف های فروش؛ بازی دو سر بُرد یا شگردی برای گران فروشی اجناس؟ آیا با اجرای فیبرنوری، کابل‌دزدی به پایان می‌رسد؟ | پاسخ مسئولان به مطالبه شهروندان حمایت مدیریت شهری مشهد از صنایع و کارآفرینان ادامه‌دار خواهد بود + فیلم توضیحات مدیرعامل تامین اجتماعی درباره شیوه‌نامه بیمه کارگران ساختمانی پیش‌بینی قیمت دلار برای روز پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | امید به مذاکره باز هم دلار را عقب راند پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴ )| بازار طلا بازیچه افت دلار شد آیا قطعی برق در تهران ۴ ساعته شده است؟ (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) هدف‌گذاری ۳ هزار مگاواتی برای تولید برق سبز در خراسان رضوی تا پایان ۱۴۰۶ خرید طلا و سکه در سیزدهم ماه صفر | کشتی‌آرای: خرید طلا در سیزدهم صفر یک پدیده خرافاتی است پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال ۱۴۰۴ با توجه به معاملات امروز بورس کالا (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد ریزش ۳۴ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مکان‌های اسکان اضطراری زائران در مشهد در سه روز پایانی ماه صفر قطعی برق نخواهند داشت استاندار خراسان رضوی: ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر استان تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۴۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد بانک مرکزی: خرید ارز اربعین از بانک سپه امکان‌پذیر شد بازگشت قطعی برق ۴ ساعته به کشور قیمت امروز دینار عراق در مشهد (چهارشنبه، ۱۵ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ریزش یا صعود بورس؟ | پیش‌بینی بورس در ۲ ماه پایانی سال ۱۴۰۳

  • کد خبر: ۳۱۰۷۵۵
  • ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۵
ریزش یا صعود بورس؟ | پیش‌بینی بورس در ۲ ماه پایانی سال ۱۴۰۳
در سال‌های اخیر، کاهش سرمایه‌گذاری‌ها در بورس به عنوان یکی از مسائل مهم اقتصادی کشور مورد توجه قرار گرفته است که این کاهش می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله کسری بودجه عمومی، تغییرات سیاسی در بدنه دولت و کاهش اعتماد به نظام اقتصادی شکل گرفته باشد که این موضوع باعث کاهش ارزش سهام و افت مشارکت سرمایه‌گذاران شده است.
به گزارش شهرآرانیوز، این در حالی است که سرمایه‌گذاری در بورس در همه کشور‌ها یکی از مهم‌ترین ابزار‌های مالی برای توسعه اقتصادی و افزایش درآمد سرمایه‌گذاران محسوب می‌شود و بورس به عنوان بازاری برای خرید و فروش اوراق بهادار، نقش مهمی در جذب سرمایه‌های خرد و کلان و تخصیص منابع به بخش‌های مختلف اقتصادی دارد.

چرا سرمایه‌گذاری در بورس؟

در بورس امکان تنوع‌بخشی به سبد سرمایه‌گذاری فراهم است که با خرید انواع سهام و اوراق بهادار، سرمایه‌گذاران می‌توانند ریسک سرمایه‌گذاری خود را کاهش داده و میزان بیشتری سود کسب کنند.
 
سرمایه‌گذاری در بورس باعث افزایش نقدینگی در بازار‌های مالی می‌شود که این نقدینگی می‌تواند به تامین مالی پروژه‌های بزرگ و توسعه اقتصادی کمک کند. بورس به تخصیص بهینه منابع نیز کمک می‌کند و شرکت‌ها می‌توانند از طریق انتشار سهام و اوراق بهادار، سرمایه‌های لازم برای توسعه و گسترش فعالیت‌های خود را جذب کنند. در همه دنیا بورس‌ها تحت نظارت دقیق مقامات مالی و بورسی قرار دارند که این نظارت‌ها باعث افزایش شفافیت و کاهش تقلب‌های مالی شده و اعتماد سرمایه‌گذاران را به بازار افزایش می‌دهد. البته سرمایه‌گذاری در بورس می‌تواند بازدهی بالایی نیز به دنبال داشته باشد و با انتخاب سهام مناسب و تحلیل بازار، سرمایه‌گذاران می‌توانند ازسود‌های خوبی بهره‌مند شوند.

اما و اگر‌های سرمایه‌گذاری در بورس

سرمایه‌گذاری موفق در بورس نیازمند دانش و مهارت کافی است و سرمایه‌گذاران باید با تحلیل‌های مالی و بازار آشنا باشند و بتوانند تصمیم‌های درستی بگیرند. سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌ها ممکن است به دلیل مشکلات داخلی یا خارجی شرکت‌ها، با ریسک همراه باشد که این ریسک‌ها می‌توانند به کاهش ارزش سرمایه‌گذاری منجر شوند.
 
بورس‌ها تحت تاثیرعوامل خارجی مانند تغییرات نرخ ارز، تحریم‌ها و تغییرات سیاسی قرار دارند که این عوامل می‌توانند باعث نوسانات شدید در بازار شوند. سرمایه‌گذاری در بورس یکی از بهترین ابزار‌های مالی برای افزایش درآمد و توسعه اقتصادی است. این نوع سرمایه‌گذاری با وجود چالش‌های خود، مزایای بسیاری از جمله بازدهی بالا، نقدشوندگی سریع و دسترسی آسان را داراست. برای بهره‌مندی از این مزایا و کاهش ریسک‌ها، سرمایه‌گذاران باید با دانش و مهارت کافی وارد این بازار شوند و از فرصت‌های موجود بهره‌برداری کنند. در این میان مقررات سختگیرانه، عدم شفافیت و نظارت کافی، ریسک‌های بالا نیز سرمایه‌گذران را به سمت بازار‌های موازی دیگری سوق داده است که برای مقابله با این مساله، ضرورت دارد تا دولت‌ها برنامه‌های اقتصادی و مالی منظمی ارایه دهند تا اعتماد سرمایه‌گذاران را افزایش دهند.

افزایش سطح ارزندگی در بورس

فرزین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه در مورد وضعیت بازار سرمایه گفت: از ابتدای سال تاکنون شاخص کل بورس ۳۰‌درصد و شاخص هم وزن هم ۲۰ درصد بازدهی داشته است، همچنین در فرابورس نیز شاخص کل حدود ۶ درصد و شاخص هم وزن نیز ۱۴ درصد بازدهی داشته که به نوعی نشان‌دهنده آن است که از لحاظ تکنیکال کماکان محور توجه‌ها معطوف به شرکت‌های بزرگ و پروزن هستند، چرا که دارای نقدشوندگی بالاتر و ریسک کمتری نسبت به سایر سهام هستند. آقابزرگی تصریح کرد:، اما به هر تقدیر براساس شاخص‌هایی که به عنوان سنجه می‌توانیم مانند شاخص کل بورس نسبت به آن اظهارنظر کنیم چند آیتم را می‌توان نام ببرد، اول P/E نسبت به سال ۹۹ است که از ۳۸ مرتبه به حول و حوش ۷ رسیده و ارزنده‌تر شده است، موضوع بعدی اینکه از پنج سال پیش ارزش دلاری بازار ما از ۳۳۰ میلیارد دلاربه ۱۳۰ میلیارد دلار رسیده است که سطح ارزندگی را تایید می‌کند. او در ادامه به نکته سوم اشاره کرد و افزود: موضوع دیگری که می‌توان به عنوان متغیر بنیادی و اقتصادی از آن نام برد، کاهش فاصله ارز نیمایی و ارز دولتی با ارز آزاد است که پتانسیل سودآوری شرکت‌ها را در یک دوره میان مدت افزایش داده است به این معنی که به واسطه افزایش مبالغ فروش ناشی از افزایش نرخ ارز شرکت‌های ارزآور صادرات محور که شامل شرکت‌های پتروشیمی، پالایشی، فولاد، کانی فلزی وغیر فلزی هستند بالغ بر ۶۰ درصد سود شرکت‌های بورس و فرابورس را تشکیل می‌دهند.

ناترازی انرژی بر همه شرکت‌ها اثرگذار است

آقابزرگی با بیان اینکه باید وضعیت بازار‌ها را با یکدیگر مقایسه کنیم، گفت: به عنوان مثال، در بازار خودرو و مسکن که اشباع شده و (ver value) هست شاهد آنیم که بیش از ارزش ذاتی آن معامله می‌شود، البته در بورس هم این وضعیت حاکم است به گونه‌ای که سطح ارزندگی در این بخش زیر ارزش ذاتی آن است، بنابراین خرید سهام مزیت‌دار است و حرکت نقدینگی به سمت بورس طبیعی است، اما به هر روی در وضعیت فعلی که کشور با کمبود انرژی مواجه شده است و صنایع با کاستی‌هایی از جمله کمبود برق و گاز مواجه شده‌اند شرکت‌ها با تهدیدی جدی روبه‌رو هستند و در معرض خطر قرار گرفته‌اند. آقابزرگی به بازگشت ترامپ اشاره کرد و گفت: از سوی دیگر آمدن شخصی مانند دونالد ترامپ قطعا برعایدات حاصل از صادرات کشور ما اثرگذار خواهد بود و روند آن را با کاهش روبه‌رو می‌کند. این کارشناس بازار سرمایه در ادامه افزود: این مختصات در کنار هم نشان‌دهنده آن است که رکود اقتصادی در کشور صرفا مربوط به بورس نیست و سایر بازار‌ها از خودرو گرفته تا مسکن، طلا و ارز را برمی‌گیرد، اما بر اساس معیار‌هایی که مطرح شد شاخص‌های اشاره شده تایید می‌کنند که وضعیت بورس اولویت سرمایه‌گذاری است.

نقدشوندگی در بورس بالاست

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به قابلیت تفکیک‌پذیری در این بازار خاطرنشان کرد: یکی از مزایایی که این بازار دارد و در هیچ حوزه‌ای از بازار‌های سرمایه‌گذاری دیده نمی‌شود، بورس است که منابع سرمایه‌گذاری و نقدینگی در آن واحد از چند صنعت در آن توزیع شده و در صورتی که فردی که در بخش خودرو یا در مسکن سرمایه‌گذاری کرده باشد صرفا در یک بخش فعال است. او ادامه داد: مزیت دیگر سطح نقد شوندگی بالای این بازار است که بلافاصله بعد از اتفاقات مثبت و منفی شاهد سبزپوشی یا قرمزپوشی در این بازار هستیم که نشان‌دهنده آن است که سطح نقدشوندگی تا چه اندازه‌ای بالاست در صورتی که در بخش خودرو و مسکن این ویژگی وجود ندارد و مادامی که اتفاقی رخ می‌دهد همه یک‌باره یا فروشنده می‌شوند یا خریدار. او تصریح کرد: لذا بر اساس این معیار‌ها و شاخص‌های کمی، می‌توان گفت که وضعیت و مزیت بورس و در حقیقت ارزش نسبی شرایط بورس تایید‌کننده آن است که باید شاخص‌های بورس را رو به صعود ببینیم، اما این به این معنی نیست که بورس مثل دو روز گذشته یکپارچه منفی یا مثبت باشد و این سیر سینوسی با برآیند صعودی تا آستانه سه و نیم میلیون واحد را می‌توان محتمل دانست.
دست انداز‌ها در بورس کمتر از گذشته شده است
 
آقابزرگی در پاسخ به این پرسش که آیا حمایت‌های دولتی می‌تواند برای بازار سرمایه راه‌گشا باشد و اصلا نیازی به حمایت از سوی دولت وجود دارد، گفت: در حال حاضر با شرایطی مواجهیم که برخلاف سه سال گذشته یعنی در زمان آقای خاندوزی و آقای عشقی که با بی‌مهری‌هایی روبه‌رو بودیم خوشبختانه در حال حاضر با کنترل نرخ بهره و افزایش نرخ بهره بانکی و متعادل‌سازی و شفاف‌تر کردن نرخ ارز شرایط بازار بهتر شده است. او به سخنان فرزین، رییس کل بانک مرکزی اشاره کرد و افزود: یک زمانی ایشان نرخ ۲۸۵۰۰ تومان را توهم می‌نامید و این روز‌ها با نرخ ۶۶ هزار تومان ارز معامله می‌شود و اصلا در موردش هم نظر نمی‌دهند، اما بنده اعتقاد دارم که این فرآیند‌ها و هرگونه اظهارنظر شفاهی و عملیاتی تاثیرگذار است و این روز‌ها به وضوح می‌بینیم که از بازار بورس حمایت هم می‌شود و دست‌انداز‌های آن کمتر از قبل شده است.
منبع: ایران جیب
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->